4 maart 2018

Bed & Breakfast Pottery

Zuiderlijke sferen in een Brabants dorp

Niet alleen in vakantielanden zoals Frankrijk schuif je steeds vaker aan bij lokale bevolking. De Bed & Breakfasts zijn ook in Nederland in opkomst: zo kunt u in Geldrop terecht bij B&B Pottery. Wees welkom in de studio aan de Eindhovense weg en komt tot rust.

Vanaf hier bent u zo in het centrum van Eindhoven. Een bushalte is praktisch voor de deur en het Station Eindhoven is dichtbij. Dat maakt de B&B een goed alternatief voor de drukke stadse hotels voor wie meer een thuis gevoel zoekt. Aanrader: vraag ook naar de workshops waar de naam Pottery op gebaseerd is!

Klassieke woonwijk & centrum Geldrop

Geldrop kende lang haar eigen textielindustrie, maar is natuurlijk al snel onlosmakelijk verbonden met Eindhoven. Ook Philips en de naastgelegen DAF-fabrieken hebben ook hier hun stempel gedrukt. De bebouwing van het centrum toont dan ook een opmerkelijke diversiteit aan stijlen. Van de snelle bouw van arbeiderswoningen tijdens de groei van de elektronicagigant tot de villa’s van het management.

Loop vanaf de achterliggende wijk in op weg naar het centrum. Via de Parallelweg passeert u in een groene omgeving monumenten van einde 19e eeuw tot begin 20ste eeuw, zoals een oude textielfabriek, een dokterwoning & het station van Geldrop (1913). Verder in het centrum aan de Molenstraat en het horecaplein van de Heuvel staan meer herenwoningen en industriële monumenten, vergeet ook het kasteel niet. Bent u klaar voor een wandeling?

Boek direct bij Hotel Geldrop