4 maart 2018

Restaurants & evenementen

Het horecaplein in hartje Geldrop is de uitgaansplek van het dorp. De komst van Kaffee Peijnenburg/Hotel Nijver en het inrichten van de heuvel als een groot terras heeft daar een enorme impuls aan gegeven. De horeca werkt samen aan Geld’rop uit en organiseert ook andere bijzondere evenementen.

Natuurlijk zijn er zoals in elk Brabants dorp enkele dorpskroegen zoals Cafe-Zaal De Herberg & Het Wapen van Zesgehuchten in de wijk Zesgehuchten en muziekcafe’s zoals De Kroeg & De Daltons, maar de meeste horeca bevindt zich in het centrum. De restaurants & cafés aan het horecaplein:

  • Kaffee Peijnenburg: Onderdeel van Hotel Nijver met een kleine kaart. De naam en sfeer verwijst naar de bekende koekfabriek en de industriële nijverheid. De blikvanger van het plein.
  • Restaurant Grand Cafe Taste: Naast het terras kunt u hier in dit voormalige fabriekshuis van de Wollenstoffenfabriek. Op het menu vooral dagverse en streekproducten die elk seizoen wisselen.
  • Cafe In De Gammele Geit: Een ouderwets gezellig bruin cafe waar regelmatig wat is georganiseerd. Van pubquiz tot muziek.
  • Eetcafe/brasserie Ringo’s: U vindt hier een simpele maar smakelijke kaart. Tijdens de weekmarkt op woensdag is het terras van Ringo behoorlijk gewild.
  • Het Groen Koffiehuis: Een niet te missen pand aan het horecaplein. Naast een cafe en een zaal is vooral de Wintertuin geliefd dankzij een grote koepel van glas in lood. Voor koffie uiteraard, maar ook diner.
  • Restaurant de Zwaan: Dit restaurant ligt niet direct aan het plein, maar tegenover de Brigidakerk in het centrum. Naast dineren zit u hier heerlijk op het terras tussen het winkelend publiek

Evenementen in Geldrop

De horeca in Geldrop werkt samen om ook grotere evenementen neer te kunnen zetten. Klassieker is de Meise Mert:

Naast de twee kermissen in het voorjaar en einde zomer is er als tegenhanger van deze zomerse activiteiten Wintersfeer. Daarmee steekt Geldrop in de winter grote broer Eindhoven de loef af met een hele bijzondere en goed aangeklede schaatsbaan.

Ronde van Geldrop

Ook Geldrop kent een eigen wielerklassieker: De Ronde van Geldrop. De renners maken daarbij enkele ‘rondjes om de kerk’ en passeren zelfs tweemaal het punt bij de kerk, met een haarspeldbocht. Het parcours leidt hen verder over de Heuvel met de terrassen. De Ronde van Geldrop is geen klassieker en bekende namen zullen er niet te vinden zijn, toch komt de toeschouwer zo ruimschoots aan zijn trekken.

Cultuur bij ’t Hofdael & Kasteel

De hotspots voor cultuur zijn Cultureel Centrum en het Kasteel van Geldrop. Het Kasteel heeft een aantal vaste activiteiten met aandacht voor kinderen: Naast de kinderboerderij en natuurlijk de rondleidingen is er tijdens Pinksteren kindertheater &vlak voor kerst een Lichtjesroute door de tuin. De laatste zondag van september kunt u in de Baron zijn Hof terecht voor de Andere Mert vol duurzame producten. Kijk op de agenda voor alle andere evenementen en vergeet ook de Paardenstal van IVN en horecagelegenheid de Kasteelhoeve niet.

Cultureel Centrum Hofdael biedt u films en theater. Het centrum draait daarbij zowel klassiekers, filmhuisfilms als blockbusters. In het theater worden naast voorstellingen binnenkort ook speciale Pecha Kucha avonden georganiseerd. Vanuit de Volksuniversiteit kunt u hier cursussen en workshops volgen. In het pand is bovendien het Weverijmuseum gelegen, een eerbetoon aan de rijke historie van de textielindustrie in het dorp.