4 maart 2018

Bezienswaardigheden

Naast het Kasteel Geldrop met tuin en kasteelhoeve en het Weverijmuseum kent Geldrop nog enkele bijzondere gebouwen. Zoals de molen genaamd Molen het Nupke. Deze typische beltmolen uit 1843 is in goede staat en nog in gebruik: de molen is te bezoeken op zaterdag van 10 – 16 en op afspraak. U vindt de molen vlakbij het centrum, ten zuiden van Station Geldrop.

Ook dat station is voor de liefhebber de moeite waard: Dit station stamt uit 1913 en hoewel het grote stationsgebouw van Geldrop is verdwenen, is de ijzeren perronoverkapping  van architect Heulekom direct herkenbaar: ook het grotere station Weert is in deze stijl.

Vanaf het station loopt u over de Stationsstraat langs diverse monumentale villa’s richting het centrum van Geldrop. Aan de rechterzijde onder andere een doktershuis, maar ook een oud klooster en school waarin nu appartementen te vinden zijn. U loopt zo recht op de grote St. Brigidakerk af. Deze kerk uit 1891 van de architect Weber is in Neoromaanse stijl, geïnspireerd op de Munsterkerk van Roermond. Het gebouw heeft twee ranke kerktorens en een forse koepel.

Molen Geldrop