4 maart 2018

Evenementen & Omgeving

Het Brabantse plaatsje Geldrop ligt net ten Westen van de stad Eindhoven, in het Zuidoosten van de provincie Brabant. Dankzij deze grote buur, de ligging aan het Eindhovens Kanaal, de snelweg A67 en met een eigen treinstation aan de lijn Amsterdam-Maastricht is het dorp uitgegroeid tot een kern van bijna 30.000 inwoners.

In tegenstelling tot veel kernen in de provincie Brabant blijft Geldrop hierdoor groeien. Voor veel gezinnen telt een stad op fietsafstand, de natuur dichtbij en goede bereikbaarheid. Het dorp kent dan ook een bijzondere eigen cultuur & verenigingsleven. Uiteraard hoort daar ook carnaval en de bekende Brabantse kermissen bij.

Deze laatste kent Geldrop zelfs twee: in het voorjaar en aan het einde van de zomervakantie. Geen grote kermis met veel attracties, echter met de gebruikelijke kinderattracties, botsauto’s en automaten. Maar vooral gezelligheid op de terrassen op het Horecaplein aan de Heuvel & Kerkstraat en een tent met muziek op de Markt.

Omgeving Geldrop: fietsen in de natuur

Direct naast Geldrop ligt onder andere de Strabrechtse Heide. Via Heeze, de parel van Brabant, komt u zo bij populaire fietspaden. Voor veel (amateur) wielrenners is een rondje Bergeijk een bekende route. Plezierfietsers maken via Someren, Asten & Mierlo een mooie tocht over de hei.

Ook de paden langs het Eindhovens Kanaal zijn populair: In de zomer fietst u zo beschut onder de bomen langs het verkoelende water. Onderweg ziet u ook diverse boerderijen waar u in het seizoen vers uit de grond aardbeien en andere groenten kunt kopen.

Alle fietspaden zijn verhard en onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om even een terrasje te pikken. Zo ook in Geldrop zelf. Hotel De Brabantse Boerin ligt aan de rand en is niet te missen als fietsersterras. In het centrum is de Heuvel de hotspot: Een groot terras wat meerdere café’s en restaurants kent, zoals De Gammele Geit, Kaffee Peijnenburg en het Groen Koffiehuis.